به گزارش مهر به نقل از بلومبرگ، رولت در گفتگو با این شبکه خبری اقتصادی گفت: «اگر شهر لندن نقش خود بهعنوان مرکز جهانی برای معاملات و نقلوانتقال ارز یورو را از دست بدهد، موقعیتهای شغلی در سراسر انگلستان ازدسترفته و بهجای دیگری در اتحادیه اروپا منتقل میشوند.»
همراه با از دست دادن احتمالی حقوق پاسپورت، حذف نقش انگلستان بهعنوان مرکز نقلوانتقالات یورو موضوعی است که باعث نگرانی معاملهگران و کارگزاران در لندن بعد از رأی انگلستان به برگزیت شده است. رولت معتقد است که این نگرانی و ترسها تااندازهای دقیق بوده و نشاندهنده وضعیت بغرنج برای اقتصاد انگلستان بعد از خروج از اتحادیه اروپا است.
رولت در ادامه خاطرنشان کرد: «ما تخمین میزنیم که اگر محافظهکارانه در نظر بگیریم تقریباً حداقل ۱۰۰ هزار شغل در مدیریت ریسک، انطباق، دفاتر پشتیبانی و واسطه، نهتنها در لندن بلکه در دیگر شهرهای انگلستان نیز با خطر حذف روبهرو میشوند.»
صرفنظر از سقوط بزرگ در ارزش پوند بعد از برگزار شدن رفراندوم، لندن در قلب بازارهای جهانی ارز خارجی با بیش از ۱ هزار میلیارد دلار معامله در روز قرار دارد اما این ارزش اقتصادی با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بهشدت کاهش مییابد که این مساله اقتصاد این کشور را با بحران مواجه خواهد ساخت.
رولت اذعان کرد که خروج سازمانهای مربوط به نقلوانتقالات یورو از انگلستان بسیار سخت خواهد بود و مسئله مهم اینجاست که مراکز مالی بسیار کمی در سراسر جهان وجود دارند که میتوانند چنین کسبوکار بزرگی را در خود جای دهند. این کارشناس مسائل اقتصادی اتحادیه اروپا در ادامه افزود: «هرگونه تلاش برای جابهجا کردن مرکز نقلوانتقالات یورو از لندن نیاز به تغییر معاهده دارد و این تغییر معاهده کار آسانی نیست. به همین دلیل باوجوداینکه این کار غیرممکنی نیست اما درهرصورت ممکن است که تغییری هم در مرکز نقلوانتقالات یورو انجام نگرفته و در لندن باقی بماند». وی اضافه کرد: «مذاکرات در این خصوص بهشدت پیچیده خواهد بود و من انتظار حلوفصل سریع موضوع در اتحادیه اروپایی را ندارم و این امر، مسئلهای زمانبر خواهد بود.»
از زمانی که بحث تغییر در مکان نقلوانتقالات یورو و اجازه فعالیت اقتصادی در منطقه یورو از لندن بهجای دیگری مطرحشده است، شهرهای دیگر اروپایی چون فرانکفورت، پاریس و دوبلین برای این کار در نظر گرفتهشدهاند اما رولت معتقد است که بعد از لندن، این نیویورک خواهد بود که بار مالی این کار را بر دوش میکشد. رولت به بلومبرگ گفت: این سؤال مطرح است که آیا میتوان همه این دستگاه و سازمان را بهجای دیگری منتقل کرد؟ بله، این مسئله امکانپذیر است. اما با توجه به اقداماتی که این مراکز انجام میدهند و وسعت و پیچیدگی اقداماتشان، از نظر من تنها جایی که میتوان این اقدامات را به آن منتقل کرد، نیویورک است. »
موضوع نقش لندن در مسئله نقلوانتقالات یورو، مسئلهای نیست که تنها با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مدنظر قرارگرفته باشد و در این خصوص مجادلات زیادی وجود داشته است. بانک مرکزی اتحادیه اروپا نیز بر سر این موضوع در سال ۲۰۱۵ انگلستان را به دادگاه کشاند که البته نتیجهای در برنداشته است.
رهبران اتحادیه اروپایی بااین حال برای لندن روشن ساختهاند که زمانی که برگزیت اتفاق بیفتد، سازمانهای نقلوانتقال یورو باید از لندن منتقل شود. فرانسوا اولاند رییسجمهور فرانسه که در اواخر ماه ژوئن در بروکسل صحبت میکرد، خاطرنشان کرده بود که «لندن که به خاطر اتحادیه اروپا قادر به انجام نقلوانتقالات یورو شده و شغلهای زیادی را در این زمینه به وجود آورده بود دیگر نمیتواند این اقدامات را انجام دهد این مسئله میتواند درسی برای تمام کشورهایی باشد که به دنبال از بین بردن اتحادیه اروپایی هستند.»
نظر شما